10.10.2011 14:47

KESTENIJADA U KOSTAJNICI

HRVATSKA KOSTAJNICA - Dvije stvari pokvarile su  početak poznate kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici, hladna jesenska kiša nakon dugog toplog perioda te kašnjenje županice Marine Lovrić Merezl od gotovo sat vremena. Spriječena brojnim obvezama, županica je govoreći na otvorenju kestenijade zagrijala srca pogotovo zaposlenicama dječjeg vrtića kojima je Županija osigurala isplatu zadnje dvije plate iako ta institucija nije u njenoj nadležnosti.
Vrtić ima probleme jer je država, kazala je, digla ruke od ovakvih mjesta: „Dok sam županica sigurna sam da ćemo naći načina za vrtić. Onda od sljedeće godine s državnog nivoa, biće to obaveza države, a ne da građani ovog grada, a onda i gradonačelnik i ostali moraju moliti za nešto što njima pripada, što je njihovo pravo."
Posljednjih nekoliko mjeseci je zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni došlo u pitanje funkcionisanje dječjeg vrtića u Hrvatskoj Kostajnici.
Kad je u pitanju Kestenijada, županica je optimistična: „Ja sam sigurna da će ova kestenijada biti uspješna kao i svaka do sada i naravno da će zadovoljstvo biti veće, ako i dolazak gostiju poslije same Kestenijade bude učestaliji i da ih bude više. Kostajnica se zaista trudi, Županija zajedno s njom. Mi smo pokrovitelji preko 50.000 kuna svake godine za Kestenijadu, plus svi drugi programi koje financiramo."
U gradu na Uni, vidjelo se po brojnim štandovima i šatorima, sve je spremno za kestenijadu. Očekuje se dolazak nekoliko hiljada gostiju koji će uživati uz branje kestena i brojne popratne događaje. U nedjelju će uslijediti svečano otvarenje Starog grada.

—————

Назад


Контакт

Dvorcafe


   


Анкета

Koju muziku slušate ?

Narodnu (543)
20%

Zabavnu (569)
21%

Krajišku (813)
30%

Stranu (420)
15%

Svašta (392)
14%

Укупан број гласова: 2737


zika9452.forumsr.net