07.03.2010 11:51

Seljaci htjeli prema granici, sukobili se sa policajcima

 

Seljaci htjeli prema granici, sukobili su se s policajcima
Poljoprivrednici su traktorima doši na nadvožnjak vinkovačke obilaznice odakle su htjeli na granicu u Ilok i Tovarnik. Naguravali su se s policajcima
 
U Jarmini gdje je najveći skup prosvjednika, više od 400 traktora, seljaci su krenuli prema Vinkovcima namjeravajući nastaviti vožnju prema  graničnim prijelazima Tovarnik i Ilok. No, na nadvožnjaku iznad pruge na ulazu u grad blokirala ih je policija. Počeli su se i naguravati s prosvjednicima, no situaciju je ubrzo smirila interventna policija. HRT javlja da su seljaci golim rukama krenuli micati policijske aute u blokadi. Trenutno je na vinkovačkoj obilaznici toliko izmiješanih traktora i policijskih vozila da je teško reći tko koga blokira.
Seljaci su počeli blokadu prometnica diljem Slavonije u 13 sati, potvrdio je Matija Brlošić, predsjednik udruge Brazda i jedan od organizatora prosvjeda koji traju već sedmi dan.
- Ne znam, dokad će trajati blokada, željeli bismo da to bude što kraće i da sve ne ode kvragu. Uporno pokušavamo kontaktirati ministra Čobankovića, kao i ostale ministre iz Vlade. Nadam se da će i oni shvatiti odgovornost koju imaju prema situaciji za koju se plašimo da bi mogla izmaći kontroli - dodao je Brlošić.
Iz ministarstva poljoprivrede nisu imali komentar na najavu blokade prometnica, a više će reći na konferenciji u 14 sati.
Ivan Putnik iz Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije rekao je za Novu TV kako su dali svoju podršku, ali da je sada vrijeme da se vrate na posao. Dodao je da su trebali izaći na ceste, jer inače nikakav novac ne bi dobili. Putnik kaže kako je njih malo, a moraju

—————

Назад


Контакт

Dvorcafe


   


Анкета

Koju muziku slušate ?

Narodnu (537)
20%

Zabavnu (564)
21%

Krajišku (808)
30%

Stranu (415)
15%

Svašta (387)
14%

Укупан број гласова: 2711


zika9452.forumsr.net